Kozice su morski plodovi koji se pripremaju na različite načine. Jedan od popularnijih načina priprema kozice je priprema na bijelo. Kada se kozice pripremaju na bijelo baza je vrhnje za kuhanje, a kada se pripremaju na crveno baza je pasirana rajčica.
Smrznute kozice na bijelo sastojci:
- 30 dkg kozica
- 3 češnja češnjaka
- 65 ml bijelog vina
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 125 ml pilećeg temeljca
- 5 dkg naribanog parmezana
- malo sitno nasjeckanog peršina
- papar
- sol
Smrznute kozice na bijelo priprema:
Na maslacu dinstajte kozice oko minute sa svake strane. Kada su kozice gotove prebacite ih na tanjur i na istom maslacu dinstajte češnjak.
Dodajte vino i promiješajte. Kuhajte dok se vino ne reducira. Dodajte nakon toga vrhnje, temeljac i parmezan. Kada se parmezan rastopi kuhajte još oko minute te dodajte kozice.
Na kraju začinite sa soli, paprom i peršinom. Smrznute kozice na bijelo možete poslužiti uz tjesteninu.