Ovaj kremasti, cimetom začinjen i zdrav slatki smoothie od jabuke super je za konzumaciju tijekom jeseni. Napravljen je bez jogurta, veganski je i ukusan.
Sastojci za smoothie od jabuke:
- 1 jabuka oprana s korom
- 1/4 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka
- 1/4 šalice zobi
- 1/2 šalice nasjeckane smrznute banane
- 1 žlica maslaca od kikirikija ili bademovog maslaca
- 1/2 žlice čistog javorovog sirupa
- čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice mljevenog cimeta
- mljeveni muškatni oraščić
- šaka leda
Smoothie od jabuke priprema:
Operite i osušite jabuku, a ostavite koru. Stavite jabuku na podnožje. Stavite nož na vrh, blizu stabljike. Izrežite ravno prema dolje duž jezgre. Položite jabuku ravno, prerezanom stranom prema dolje. Odrežite desnu i lijevu stranu, držeći nož što bliže jezgri. Okrenite jabuku i odrežite preostalu stranu. Odbacite jezgru. Izrežite četiri dijela na komadiće. Stavite u blender.
U blender dodajte preostale sastojke: bademovo mlijeko, zobene pahuljice, bananu, maslac od kikirikija, javorov sirup, vaniliju, cimet i piment. Blendajte dok ne postane glatko.
Dodajte malu šaku leda, a zatim ponovno izmiješajte. Za još gušći smoothie dodajte nekoliko kockica leda i ponovno izmiksajte. Za rjeđi smoothie dodajte još mlijeka. Pospite dodatno cimetom po želji i uživajte u smoothieu od jabuke.