Desert / Kako se radi smjesa za božićne kekse?

Image

Božićni keksi neizostavni su dio blagdanskog stola. Saznajte kako se radi najbolja smjesa za božićne kekse.

5.11.2022.
14:54
VOYO logo

Blagdansko vrijeme je upravo za božićne kekse i druženje s obitelji, pratite korake za izradu smjese za božićne kekse.

Sastojci za izradu smjese za božićne kekse:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g glatkog brašna
  • 300 g maslaca
  • 300g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema smjese za božićne kolače:

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C, lagano namastite velike ravne posude za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte zajedno maslac i šećer dok ne postanu svijetli i kremasti. Dodajte jaja i aromu vanilije i dobro promiješajte.

Postupno dodavati brašno i miješati dok se ne formira tijesto. Podijeliti smjesu za božićne kekse na 2 loptice, zamotati i ohladiti 1 sat. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj dasci na 3-4 mm debljine. Režite rezačima po izboru. Rezače prije svake upotrebe umočite u brašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasporedite kolačiće u pripremljene kalupe i pecite u središnjoj pećnici oko 12 minuta ili dok ne postanu čvrsti i zlatno smeđi. Ostavite da se ohladi 10 minuta pa prebacite na pleh da se dalje hladi.

Kad se ohladi ukrasiti po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo