Jeste li probali slane muffine? Slani muffini sa tikvicama odličan su izbor za predjelo, ali i međuobrok. Kombinacija tikvica, sira i luka tvori izvrstan slani desert.
Sastojci za slane muffine sa tikvicama:
- 35 dkg brašna
- 2½ žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- ¼ žličice svježe mljevenog papra
- 220 ml punomasnog mlijeka
- jaje
- 2 žlice maslinovog ulja
- 130 g naribane tikvice
- 100 g naribanog cheddar sira
- 1 mladi luk
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
Kako biste pripremili slane muffine s tikvicama, zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih i namastite kalup za muffine.
U velikoj zdjeli za miješanje polako pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, papar i ostavite sa strane. Umutite mlijeko, jaje i ulje. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i miksajte dok se u potpunosti ne sjedine.
Za muffine s tikvicama umiješajte tikvice, cheddar sir, mladi luk i timijan drvenom kuhačom dok se ravnomjerno ne rasporede. Nemojte se zabrinuti ako tijesto bude jako gusto.
Žlicom stavljajte tijesto u pripremljeni kalup za muffine i pecite 30-35 minuta ili dok vrhovi ne porumene, a štapić umetnut u sredinu izađe čist.
Ostavite slane muffine s cheddar sirom i tikvicama da se ohlade u kalupu najmanje 10 minuta prije nego ih izvadite. Čuvajte ostatke muffina u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tri dana.