Slana zobena kaša je malo neuobičajeno jelo jer uobičajena priprema ne uključuje sol kao u ovom receptu. No bez brige, sol ne uništi okus slane zobene kaše nego ga poboljša, koliko god to čudno zvučalo.
Sastojci za slanu zobenu kašu:
- 1/2 šalice zobene kaše
- 1 šalica vode
- 2 žlice morske soli
- 1 kuhano jaje
- 2 žlice ribanog parmezana
- 3-4 rajčice
- 1/4 avokada
- papar
- svježe začinsko bilje, za preljev
- ljuti umak, po želji
Priprema slane zobene kaše:
Zagrijte vodu i zobi u srednju posudi na srednjoj vatri. U zobene zobi dodajte malo morske soli. Kuhajte slanu zobenu kašu, povremeno miješajući, 5-7 minuta ili dok zob ne postane kremasta i konzistencije koju želite. Maknite slanu zobenu kašu s vatre.
U međuvremenu skuhajte jaja kako god želite, poširana ili pržen, svejedno je.
Nakon što su i jaje i slana zobena kaša gotovi s kuhanjem, uzmite zdjelu dodajte zobenu kašu i na vrh stavite kuhano jaje, parmezan, avokado, svježe začinsko bilje i ljuti umak, ako koristite. Uživajte u toploj, ukusnoj i slanoj zobenoj kaši.