Ako mislite da se školjke na buzaru ne mogu pripremiti kod kuće, varate se. Istina je da tu postoji posla i brige, ali trud se na kraju isplati jer su školjke na buzaru jedno prefino jelo koje će oduševiti baš svakoga, a u vaš će jelovnik donijeti novitet.
Školjke na buzaru pripremaju se od sljedećih sastojaka:
- 1 kg dagnji
- 3 režnja češnjaka
- 2 dcl bijelog vina
- 1 dcl pasirane rajčice
- žlica krušnih mrvica
- maslinovo ulje
Školjke na buzaru priprema:
Za početak dagnje očistite od končića te dobro operite i očetkajte ljuske u hladnoj vodi. Nakon toga ih pospremite u hladnjak.
Drugi je korak priprema temeljca tako da u lonac stavite malo maslinova ulja i popržite sitno narezani češnjak. Zatim dodate dagnje koje ste još malo ocijedili i sve zajedno pomiješate sa češnjakom. Poklopite kako bi dagnje pustile slanost, ali povremeno pomiješajte.
Kada se počnu otvarati zalijte s vinom i pasiranom rajčicom i pustite da zavri. Kada dođe do vrenja u sredini lonca napravite rupu i dodajte krušne mrvice te mješajte da se zgusne. Školjke na buzaru gotove su kada se dagnje u potpunosti otvore.