Morski plodovi /

Recept kako se pripremaju školjke na buzaru

Image

Školjke pripremljene na buzaru daju ukusno jelo. Otkrijte kako se pripremaju školjke na buzaru.

21.9.2022.
12:49
VOYO logo

Ako mislite da se školjke na buzaru ne mogu pripremiti kod kuće, varate se. Istina je da tu postoji posla i brige, ali trud se na kraju isplati jer su školjke na buzaru jedno prefino jelo koje će oduševiti baš svakoga, a u vaš će jelovnik donijeti novitet.

Školjke na buzaru pripremaju se od sljedećih sastojaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg dagnji
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 dcl pasirane rajčice
  • žlica krušnih mrvica
  • maslinovo ulje

Školjke na buzaru priprema:

Za početak dagnje očistite od končića te dobro operite i očetkajte ljuske u hladnoj vodi. Nakon toga ih pospremite u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je korak priprema temeljca tako da u lonac stavite malo maslinova ulja i popržite sitno narezani češnjak. Zatim dodate dagnje koje ste još malo ocijedili i sve zajedno pomiješate sa češnjakom. Poklopite kako bi dagnje pustile slanost, ali povremeno pomiješajte.

Kada se počnu otvarati zalijte s vinom i pasiranom rajčicom i pustite da zavri. Kada dođe do vrenja u sredini lonca napravite rupu i dodajte krušne mrvice te mješajte da se zgusne. Školjke na buzaru gotove su kada se dagnje u potpunosti otvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo