Pravilno skladištenje jabučnog octa od velike je važnosti kako bi se sačuvala kvaliteta jabučnog octa. Kako skladištiti jabučni ocat?
Upute za skladištenje jabučnog octa:
Spremnik za skladištenje jabučnog octa
Ocat je kiseo. Kao takav, ne smije se skladištiti u posudama napravljenim od mjedi, bakra, željeza ili kositra jer će doći do korozije i ispiranja, stvarajući reakcije između metala i octa i na taj način oštetiti hranu. Najsigurnija posuda za čuvanje octa je staklena.
Čuvajte ga na hladnom i tamnom mjestu
Možete ga čak staviti u hladnjak. Iako je ocat proizvod pokvarenog vina, ocat se također može pokvariti nakon nekog vremena i obično gubi okus nakon što se otvori. Čuvati oko 6 mjeseci; nakon godinu dana vjerojatno ćete ustanoviti da ocat nema tako dobar okus kao kad ga je prvi put kupio.
Držite poklopac čvrsto zatvoren
Između upotrebe, izbjegavajte kontakt sa zrakom tako da provjerite da li je poklopac pravilno postavljen. Ne ostavljajte poklopac otvoren za skladištenje.