Recept i priprema /

Široki rezanci u bijelom umaku poslužite za glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Široki rezanci u bijelom umaku predstavljaju ukusan i jednostavan obrok koji će zadovoljiti svako nepce. Široki rezanci u bijelom umaku mogu se lako pripremiti kod kuće koristeći samo nekoliko sastojaka.

5.4.2023.
15:34
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept je savršen za one koji traže nešto brzo i lako za pripremu, a opet ukusno i zadovoljavajuće.

Za pripremu širokih rezanaca u bijelom umaku potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama širokih rezanaca
  • 100 grama maslaca
  • 100 grama brašna
  • 500 ml mlijeka
  • sol, papar
  • muškatni oraščić po želji

Kako se pripremaju široki rezanci u bijelom umaku?

Prvo kuhajte široke rezance u velikoj količini slane vode prema uputama na pakiranju. Zatim otopite maslac na laganoj vatri u srednje velikoj tavi. Dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini. Postupno dodajte mlijeko, stalno miješajući da se umak ne stvrdne. Neka se umak kuha na laganoj vatri dok ne postane kremast i glatke teksture. Ako je umak pregust, razrijedite ga malo mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su široki rezanci kuhani, ocijedite ih i vratite u posudu za kuhanje. Dodajte umak od maslaca i mlijeka te dobro promiješajte. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem po želji.

Za bolji okus možete dodati nariban parmezan ili drugi sir. Možete dodati i komade kuhane šunke, kobasica ili povrća poput graška ili kukuruza.

Široki rezanci u bijelom umaku se mogu poslužiti kao samostalni obrok ili kao prilog uz meso ili ribu. Osim toga, lako se mogu pripremiti u većoj količini za zabave ili večere sa prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo