Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Široki rezanci u bijelom umaku poslužite za glavni obrok

Široki rezanci u bijelom umaku predstavljaju ukusan i jednostavan obrok koji će zadovoljiti svako nepce. Široki rezanci u bijelom umaku mogu se lako pripremiti kod kuće koristeći samo nekoliko sastojaka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj recept je savršen za one koji traže nešto brzo i lako za pripremu, a opet ukusno i zadovoljavajuće.

Za pripremu širokih rezanaca u bijelom umaku potrebno vam je:

500 grama širokih rezanaca

100 grama maslaca

100 grama brašna

500 ml mlijeka

sol, papar

muškatni oraščić po želji

Kako se pripremaju široki rezanci u bijelom umaku?

Prvo kuhajte široke rezance u velikoj količini slane vode prema uputama na pakiranju. Zatim otopite maslac na laganoj vatri u srednje velikoj tavi. Dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini. Postupno dodajte mlijeko, stalno miješajući da se umak ne stvrdne. Neka se umak kuha na laganoj vatri dok ne postane kremast i glatke teksture. Ako je umak pregust, razrijedite ga malo mlijeka.

Kada su široki rezanci kuhani, ocijedite ih i vratite u posudu za kuhanje. Dodajte umak od maslaca i mlijeka te dobro promiješajte. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem po želji.

Za bolji okus možete dodati nariban parmezan ili drugi sir. Možete dodati i komade kuhane šunke, kobasica ili povrća poput graška ili kukuruza.

Široki rezanci u bijelom umaku se mogu poslužiti kao samostalni obrok ili kao prilog uz meso ili ribu. Osim toga, lako se mogu pripremiti u većoj količini za zabave ili večere sa prijateljima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike