Sa svojim bogatim nadjevom i savršenom teksturom, lazanje mogu biti ručak za obitelj. Ako želite pripremiti ovaj ukusni obrok za obitelj, možda se pitate koji su najbolji sirevi za lazanje. Ovdje ćete saznati koji je sir najbolji za lazanje pa se pripremite za spremanje ovog jela.
Iako svoju tjesteninu svakako možete napraviti na bilo koji način, određeni sirevi pružaju neusporedivu dubinu okusa. Za lazanje, to su ricotta, mozzarella i parmezan. Svi ovi sirevi se preporučuju za kremastiji i bogatiji okus.
Pahuljasta, kremasta i puna vlage, ricotta je savršena baza za nadjev u svakom jelu s tjesteninom. Kremastost ovog sira za lazanje je izvrsno sredstvo za vezivanje. Većina klasičnih recepata za lazanje zahtijeva ovaj sastojak. Poželjna je verzija s punomasnim mlijekom za dodatnu glatkoću. Ricotta je zbog toga jedan od boljih sireva za lazanje.
Mozzarella je na drugom mjestu najboljih sireva za lazanje. Mozzarella je bijeli sir blagog okusa. Ima gustu, elastičnu konzistenciju i uobičajen je u talijanskoj kuhinji jer se tako lijepo slaže s rajčicom i bosiljkom. Kad se otopi, postaje žilav i ukusan. Zato je mozzarella pogodan sir za lazanje.
I naravno, tu je parmezan. Kao dio obitelji tvrdo ribanih sireva, parmezan ima vrlo specifičnu, oštru srž. Odležava do dvije godine kako bi se stvorio taj intenzivan okus, a svako će lazanje s njegovom upotrebom dobiti bolji okus. Najbolje je koristiti svježi komad parmezana i naribati ga kod kuće. Sada znate koji su sirevi za lazanje najbolji.