Seljački doručak s krumpirom i slaninom jelo je koje je gotovo za sat vremena, a možete ga poslužiti za doručak ili kao predjelo ili glavno jelo.
Seljački doručak s krumpirom i slaninom sastojci:
- 4 dkg maslaca
- 4 kuhana krumpira
- 4 jaja
- 10 dkg slanine
- žlica sjeckanom peršina
- ulje
- papar
- mljevena crvena paprika
- sol
Seljački doručak s krumpirom i slaninom priprema:
Krumpir skuhajte i narežite na kolutove. Na ulju prepržite luk te dodajte tanke kriške slanine. Na jednoj stani tave neka bude luk, a na drugoj slanina.
Pržite oko 5 minuta te izvadite luk i slaninu.
U zavu dodajte maslac i krumpir narezan na ploške. Prepecite sa svake strane i dodajte jaja koja ste posolili i umutili. Na jaja dodjate peršin i pecite s krumpirima.
Vratite luk na tavu, stavite ga između krumpira, dodajte slaninu i pecite bez okretanja.
Nakon 5 minuta seljački doručak s krumpirom i slaninom je gotov i možete ga poslužiti.