Ako se želite okušati u pečenju finih slastica, evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli olakšati pripremu slastica. Nemojte biti brzopleti već pažljivo dva ili tri puta pročitajte recept kako bi se dovoljno dobro upoznali s pripremom.
Na vrijeme pripremite sve namirnice kako bi se, ako je to potrebno one odmrznule ili odstajale potrebno vrijeme na sobnoj temperaturi. Provjerite svježinu jaja, a to možete tako da uronite jaje u vodu te ako ono ispliva znate da je pokvareno. Koristite sol jer ono pojačava slatkoću i poboljšava okus.
Tijekom pečenja nemojte otvarati pećnicu kako se biskvit ne bi spustio. Pazite da vam biskvit ne zagori, a je li gotov možete provjeriti s čačkalicom.
Također bitan savjet je da pećnicu obavezno dobro zagrijete na temperaturu koja vam je potrebna za pečenje. Ako ste u prilici, uvijek birajte kvalitetne sastojke tako primjerice umjesto margarina koristite maslac jer on daje finiji okus i bolju teksturu.