Savijača od šampinjona i bukovača odlično je jelo koje možete poslužiti kao predjelo. Priprema nije zahtjevna, a vrlo je zanimljiv i na kraju uskusan način pripreme šampinjona i bukovače.
Savijača od šampinjona i bukovača sastojci:
- 25 dkg šampinjona
- 25 dkg bukovače
- 8 kora za savijače
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- žličica origana
- žlica peršina
- 8 dkg slanine
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Savijača od šampinjona i bukovača priprema:
Gljive kratko prepržite i pustite neka se ohlade.
Na tavu stavite pržiti luk i krumpir narezan na kocke. Pržite oko 10 minuta. Dodajte češnjak i origano.
Kada se ohlade šampinoni procijedite ih i dodajte u posudu s krumpirom. Dodajte slaninu, peršin i izmiješajte.
Uzmite dvije kore i premažite ih vodom i maslacem te stavite nadjev. Zarolajte i stavite u vatrostalnu posudu.
Kada napravite saviječe premažite ih maslacem i vodom i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Savijača od šampinjona i bukovača je gotova i poslužite je toplu ili hladnu.