Savijača od mljevenog mesa jedan je od načina pripreme mljevenog mesa. Iako je ovo jelo nešto zahtjevnije za pripremu, ali trud se svakako isplati.
Savijača od mljevenog mesa sastojci:
- 4 kore za savijače
- češanj češnjaka
- svježa crvena paprika
- 15 dkg mini rajčice
- glavica luka
- celerova stabljika
- 3 dkg koncentrata rajčice
- jaje
- 25 dkg mljevene junetine
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Savijača od mljevenog mesa priprema:
Na maslinovom ulju pržite luk, celer, papriku narezanu na kocke, češnjak. Sve posolite i pržite oko četiri minute.
Dodajte mlejveno meso i pržite uz miješanje i usitnjavanje vilicom. NAkon nekoliko minuta prije nego u potpunosti tekućina ispari dodajte koncentrat rajčice i mini rajčice. Začinite sa soli i paprom. Pirjajte oko 10 minuta.
Mljeveno meso maknite s vatre i ostavite ga da se hladi.
Listove za savijaču premažite sa vodom i uljem i rasporedite mljeveno meso. Zarolajte i stavite u lim za pečenje. Premažite još jednom vodom i uljem te jajetom. Pecite na 190 stupnjeva oko pola sata.
Savijača od mljevenog mesa je gotova i možete je poslužiti.