počastite okusne pupoljke /

Savica Casual Urban Eatery: mjesto na kojem svi uživaju u hrani - i oni koji je pripremaju i oni koji je jedu

Image

Čuli smo da je Savica kvart na kojem se od početka godine odlično jede, zahvaljujući novootvorenom restoranu Savica Casual Urban Eatery koji ne prestaje skupljati pohvale gostiju iz svih dijelova grada

23.11.2018.
10:27
VOYO logo

Odlučili smo ga posjetiti, a vama predlažemo da ne čekate da vam bude usput već iskoristite prvu priliku za posjetu ove zagrebačke gastronomske lokacije.

U Savici ćete često sresti poslovnjake, parove te veća društva i obitelji na opuštenim druženjima ili proslavama. Gosti su raznoliki, a kako i ne bi bili kada se u Savici svi osjećaju kao doma! Konobari su pristupačni, no nisu nametljivi, rado će vam objasniti što je koja namirnica ili koje vino odgovara kojem jelu i odgovoriti na sva vaša pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nas su oduševili okusima koje su nam poslužili pa smo ih odlučili bolje upoznati. Odmah smo kliknuli s otvorenom ekipom koja nam je rado otkrila više o svojoj strasti.

Kada su u pitanju namirnice, oni ne pristaju na kompromise. Nabavljaju se isključivo domaće namirnice, surađuju s OPG-ovima, začinske mješavine, obradu mesa i kruh rade sami pritom uživajući je im je kvaliteta koju isporučuju gostima najvažnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A la carte se mijenja otprilike svakih mjesec i pol do dva, a slažu ga u skladu sa sezonskim namirnicama Kažu da na kreativnost gledaju kao na kombiniranje više postojećih stvari kako bi stvorili nešto novo i bolje, bez puno pretencioznosti.

Na porcijama se ne štedi, a specijaliteti su pomno servirani što godi oku dok okusi osvajaju i najzahtjevnije nepce. Vikendom možete uživati u posebnoj ponudi koja uključuje tri slijeda: predjelo, glavno jelo i desert po cijeni od pristupačnih 110 kuna. 

Uz dobro jelo ide dobro piće, Savica Casual Urban Eatery i o tome vodi računa. Na karti vas čekaju kvalitetna vina domaćih proizvođača, craft pive, gin-tonikom sa sušenim pupoljcima perzijske ruže i još puno toga

Image

Naši odabiri:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predjelo smo odabrali tuna tatar koju Facebook fanovi  neprestano hvale. Tuna tatar predjelo je koje ćete gotovo uvijek pronaći u restoranu, no od karte do karte mijenja se kombinacija sastojaka.

Image

Nakon tune, konobar Marko nam donosi losos steak sa stir fry povrćem, saiko miso marinadom i rezancima od heljde. Losos je odlično pečen sa savršenom hrskavom koricom, a rezanci i povrće su lagan prilog ovoj punomasnoj ribi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

S druge strane stola gledala su nas pileća prsa s pariškim njokima, kremom od asiago sira, narom i miso čipsom. Oduševljeni smo koliko je dobro nar iskombiniran u ovom glavnom jelu.  

Image

Ako budete za desert (a tko nije?!), raspametit će vas torta od naranče i čokolade. Obara izgledom, okusom je bogata, teksturom sočna i tu se nema što dodati. Uz desert sam pila vino Bomarry zadarske vinarije Degarra.

Image

Počastite svoja osjetila, rezervirajte stol u Savici i upoznajte novog visokokvalitetnog gasto igrača u zagrebačkom podneblju.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.rtl.hr/S%20druge%20strane%20stola%20gledala%20su%20nas%20pile%C4%87a%20prsa%20s%20pari%C5%A1kim%20njokima,%20kremom%20od%20asiago%20sira,%20narom%20i%20miso%20%C4%8Dipsom.%20Odu%C5%A1evljeni%20smo%20koliko%20je%20dobro%20nar%20iskombiniran%20u%20ovom%20glavnom%20jelu.
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo