Odlučili smo ga posjetiti, a vama predlažemo da ne čekate da vam bude usput već iskoristite prvu priliku za posjetu ove zagrebačke gastronomske lokacije.
U Savici ćete često sresti poslovnjake, parove te veća društva i obitelji na opuštenim druženjima ili proslavama. Gosti su raznoliki, a kako i ne bi bili kada se u Savici svi osjećaju kao doma! Konobari su pristupačni, no nisu nametljivi, rado će vam objasniti što je koja namirnica ili koje vino odgovara kojem jelu i odgovoriti na sva vaša pitanja.
Nas su oduševili okusima koje su nam poslužili pa smo ih odlučili bolje upoznati. Odmah smo kliknuli s otvorenom ekipom koja nam je rado otkrila više o svojoj strasti.
Kada su u pitanju namirnice, oni ne pristaju na kompromise. Nabavljaju se isključivo domaće namirnice, surađuju s OPG-ovima, začinske mješavine, obradu mesa i kruh rade sami pritom uživajući je im je kvaliteta koju isporučuju gostima najvažnija.
A la carte se mijenja otprilike svakih mjesec i pol do dva, a slažu ga u skladu sa sezonskim namirnicama Kažu da na kreativnost gledaju kao na kombiniranje više postojećih stvari kako bi stvorili nešto novo i bolje, bez puno pretencioznosti.
Na porcijama se ne štedi, a specijaliteti su pomno servirani što godi oku dok okusi osvajaju i najzahtjevnije nepce. Vikendom možete uživati u posebnoj ponudi koja uključuje tri slijeda: predjelo, glavno jelo i desert po cijeni od pristupačnih 110 kuna.
Uz dobro jelo ide dobro piće, Savica Casual Urban Eatery i o tome vodi računa. Na karti vas čekaju kvalitetna vina domaćih proizvođača, craft pive, gin-tonikom sa sušenim pupoljcima perzijske ruže i još puno toga.
Naši odabiri:
Za predjelo smo odabrali tuna tatar koju Facebook fanovi neprestano hvale. Tuna tatar predjelo je koje ćete gotovo uvijek pronaći u restoranu, no od karte do karte mijenja se kombinacija sastojaka.
Nakon tune, konobar Marko nam donosi losos steak sa stir fry povrćem, saiko miso marinadom i rezancima od heljde. Losos je odlično pečen sa savršenom hrskavom koricom, a rezanci i povrće su lagan prilog ovoj punomasnoj ribi.
S druge strane stola gledala su nas pileća prsa s pariškim njokima, kremom od asiago sira, narom i miso čipsom. Oduševljeni smo koliko je dobro nar iskombiniran u ovom glavnom jelu.
Ako budete za desert (a tko nije?!), raspametit će vas torta od naranče i čokolade. Obara izgledom, okusom je bogata, teksturom sočna i tu se nema što dodati. Uz desert sam pila vino Bomarry zadarske vinarije Degarra.
Počastite svoja osjetila, rezervirajte stol u Savici i upoznajte novog visokokvalitetnog gasto igrača u zagrebačkom podneblju.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!