Glavno jelo /

Sarma - savršeno jelo

Image

Sarma omiljeno jelo u hladnim, zimskim danima. Kako se radi sarma? Donosimo vam recept kako napraviti sarmu.

11.7.2021.
15:21
VOYO logo

Sarma - kombinacija mljevenog mesa i kiselog zelja. Omiljeno jelo, a najčešće se priprema u zimskim danima. Kako napraviti sarmu?

Za pripremu sarme potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • glavica kiselog kupusa
  • 80 dkg mljevene svinjetine
  • 40 dkg svinjskih revara
  • 20 dkg junetine
  • 20 dkg slanine
  • 5 dkg svinjske masti
  • 3 češnja češnjaka
  • 15 dkg riže
  • 2 glavice luka
  • jaje
  • lovorov list
  • sol
  • papar

Priprema sarme:

Odvojite listove kupusa i stanjete donji debeli dio. Ostatak kupusa narežite na trake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mast stavite pržiti luk i češnjak.

U posudu stavite mljeveno meso, dodjate luk i čenjak, začinte sa soli i paprom i dodajte jaje i rižu. Sve izmiješajte, najbolje je rukom.

Krenite s punjenjem listova kupusa. Slažite sarme u lonac čiji dno ste prekrili sa narezanim kupusom. Slažite red sarmi, red kupusa i tako dok imate nadjeva.

Na kraju stavite sušeno i svježe meso, lovorov list i ulijte vode da prekrije sve sastojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte oko dva i pol sata. Kada je sarma kuhana, možete ju poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo