Moira i Zdravko /

Šareni divljaci: recept koji je osvojio žiri 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Image
Foto: RTL

Moira i Zdravko izvukli su najbolje od nespojivih namirnica koje su se, nakon zamjene košara, našle na njihovoj radnoj jedinici

7.4.2017.
10:53
RTL
VOYO logo

Sastojci

  • 0,400 zelenih mahuna
  • 0,100 suncokretovog ulja
  • 2 jaja
  • 0,100 oštrog brašna
  • 0,100 mileram
  • 0,015 vlasca
  • 0,015 lista korijandera
  • 0,009 soli
  • 0,009 papra
  • 0,450 jelenjeg filea
  • 0,200 heljde
  • 0,200 prokulice
  • 0,050 šipka
  • 0,100 oraha
  • 0,020 peršina
  • 0,050 maslinovog ulja
  • 0,070 limuna

Priprema

Bulgur s povrćem 

U velikoj vatrostalnoj posudi pomiješamo bulgur i kipuću vodu. Ostavimo tako dok bulgur ne omekša, otprilike 30 minuta. Nakon 15 minuta promiješamo. Stavimo bulgur u cjedilo da ocijedimo svu preostalu tekućinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj posudi pomiješamo žlicu ulja, limunov sok, sol i papar. Dodamo ocijeđeni bulgur i promiješamo vilicom. U tavi na umjerenoj vatri zagrijemo preostalu žličicu ulja. Dodamo poriluk i češnjak te pirjamo dok poriluk ne omekša, oko pet minuta.

Premjestimo u posudu u kojoj je šećer. U posudi za kuhanje na pari, koju smo postavili na lonac kipuće vode, kuhamo šparoge dok ne omekšaju, oko četiri minute. U posljednjih 30 sekundi kuhanja dodamo grašak. Dodamo povrće i metvicu u posudu u kojoj se nalazi bulgur i promiješamo. Poslužimo na sobnoj temperaturi ili ohlađeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhanci

Pancetu narežite ne tanke komadiće, a luk fino nasjeckajte. Patlidžan ogulite pa narežite na kocke, uvaljajte u brašno, popecite na malo ulja. Opranu rikolu narežite na široke rezance. Tjesteninu skuhajte u većoj količini slane vode. Na maslinovu ulju popecite luk i pancetu, zalijte vinom i ostavite da vino ukuha.

Zatim dodajte oguljenu rajčicu narezanu na kockice, Vegetu, svježe mljeveni papar, malo soli i usitnjenu ljutu papričicu. Sve pomiješajte i kuhajte dok tekućina ne ispari. U to stavite patlidžane, skuhanu ocijeđenu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte rikolu i sve dobro promiješajte.

Stavite u zdjelu za posluživanje i pospite ribanim ovčjim sirom. U navedenom receptu rikolu možete zamijeniti zelenim radičem. Prethodno popečene kockice patlidžana zadržat će svoj oblik i nakon dodavanja u umak od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo