Riblji specijaliteti /

Salpa u tijestu - recept za odlično riblje jelo

Image

Kako pripremiti salpu? Donosimo vam recept za pripremu jela salpa u tijestu.

7.7.2021.
14:42
VOYO logo

Riba salpa može se pripremiti na različite načine, jedan od njih je priprema ribe salpe u tijestu.

Iako je priprema nešto zahtjevnija, rezultat je odlično jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salpa u tijestu sastojci:

  • 1 kg salpe
  • svežanj svježeg kopra
  • svežanj svežeg peršina
  • 30 dkg maslaca
  • 2 jaja
  • bjelanjak
  • 50 dkg brašna
  • žlica mlijeka
  • ulje
  • sol
  • papar

Salpa u tijestu priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite tijesto od brašna i svih sastojaka. Nakon što ste ga zamijesili neka kratko ostoji prije nego ga razvalje.

Ribu očistite i osušite, te začinite sa soli i paprom. Iznutra ribu premažite maslacem te pospite s peršinom i koprom. Umotajte je u prozirnu foliju.

Ribu stavite na tijesto i po rubu tijesta režite oblik ribe.

Zatim ribu preselite na drugi dio tijesta i izrežete također oblik ribe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite ribu iz folije i stavite na tijesto koje ste premazali mlijekom i jajem te prekrijte drugim dijelom.

Višak tijesta odrežite i od njega napravite ljuske ribe, rep i očo te zalijepite na tijesto uz pomoć bjelanjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilijepite tijesto i stavite ribu u lim za pečenje. Premažite još tijesto mlijekoim i jajetom.

Pecite ribu oko pola sata na 180 stupnjeva. Salpa u tijestu je gotova, poslužite ju toplu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo