Cvjetača kuhana na pari aromatizirana je u mediteranskom stilu, sa svijetlom limunovom koricom, maslinovim uljem i slanim talijanskim začinima. Sastojci potrebni za pripremu salate uz lazanje:
- 1 mala glavica cvjetače
- 1 i pol šalice vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¾ žličice soli
- 1 žličica talijanskog začina
- ⅛ žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica limunove korice
Kada pripremate ovu salatu uz lazanje, prvo što trebate je nasjeckati cvjetaču. Stavite 1 i pol šalice vode u lonac. Zakuhajte vodu. Kad voda prokuha, dodajte cvjetaču. Kuhajte na pari s poklopcem 10 do 12 minuta dok ne omekša, testirajući vilicom da biste procijenili je li gotovo. Kada je ova salata uz lazanje dovoljno mekana, pažljivo izvadite ju iz vode. Ocijedite višak tekućine. Pomiješajte s preostalim sastojcima. Ova salata uz lazanje od cvjetače je gotova i spremna za posluživanje.