Lignje cijele ispecite na roštilju pa ih za ovu salatu narežite na ploške. Pogledajte kako napraviti salatu od krakova lignje.
Sastojci za salatu od krakova lignji:
- 2 kilograma očišćenih lignji
- 3/4 šalice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/4 šalice limunovog soka
- 2 žličice vinskog octa
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 3 žlice tanko narezanih listova bosiljka
- pola glavice zelene salate
- pola šalice prepolovljenih i očišćenih crnih maslina
- 4 mladog luka uključujući zelene vrhove, narezane na tanke ploške
Upute za pripremu salata od krakova lignji.
Zapalite roštilj. U srednjoj zdjeli pomiješajte lignje s 1/4 šalice ulja i 3/4 žličice soli. U velikoj staklenoj ili posudi od nehrđajućeg čelika pomiješajte limunov sok, ocat, preostalu 1/4 žličice soli i papar. Vilicom umiješajte preostalih pola šalice ulja. Umiješajte bosiljak.
Brzo ispecite lignje na jakoj vatri, okrećući ih jednom dok nisu gotove, 1 do 2 minute po strani. Uklonite s roštilja. Kada se dovoljno ohlade za rukovanje, izrežite tijela na kolutove i prerežite krakove na pola. Dodajte lignje, zelenu salatu, masline i mladi luk u preljev i promiješajte. Salata od krakova lignje je pripremljena i spremna za posluživanje.