Jela s hobotnicom / Salata od hobotnice s povrćem - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema salata od hobotnice s povrćem? Imamo recept za salatu od hobotnice s povrćem.

2.4.2022.
11:12
Pixabay
VOYO logo

Salata od hobotnice s povrćem prava je poslastica za sve ljubitelje zdrave mediteranske prehrane. Kako pripremiti salatu od hobotnice s povrćem?

Sastojci od hobotnice s povrćem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 mrkvi, oguljene
  • 4 crvena luka, oguljen
  • 2 celera, oguljen
  • lovorov list
  • žlica crnog papra u zrnu
  • šalica bijelog octa
  • 2 kilograma hobotnice
  • pola šalice maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • ljuta crvena paprika
  • šalica nasjeckanog bosiljka, plus još za ukras
  • 5 crvenih krumpira

Salata od hobotnice s povrćem:

Nasjeckajte polovicu mrkve, luka i celera te u loncu pomiješajte s lovorovim listom, paprom u zrnu i bijelim octom. Pustite da prokuha i dodajte hobotnicu, zajedno s vodom. Kuhajte najmanje 1 sat ili dok hobotnica ne omekša (provjerite oštrim nožem). Pustite da se hobotnica ohladi u vodi u kojoj se kuhala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hobotnicu narežite na male komadiće i prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom, soli, paprom, paprikom i bosiljkom. Marinirajte, ohladite, 3 do 4 sata. Krumpir pirjajte u slanoj vodi dok ne omekša. Nasjeckajte preostalo sirovo povrće.

Mrkvu blanširajte oko 5 minuta i luk oko 2 minute, samo da uklonite hrskavost kako biste ju pripremili za salatu od hobotnice s povrćem. Pomiješajte hobotnicu sa sirovim celerom, kuhanim krumpirom i blanširanom mrkvom i lukom. Prilagodite začine, a zatim pokapajte svježim maslinovim uljem i limunovim sokom, ako želite. Ukrasite mljevenim bosiljkom i poslužite salatu od hobotnice s povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo