Povrće možete pripremiti na saft i na taj način možete dobiti prilog ili pak glavno jelo. Priprema je vrlo jednostavna, a recept možete prilagoditi svom ukusu i izabrati povrće prema želji. Kako napraviti ukusan saft s povrćem otkriva recept.
Saft s povrćem sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 1 crvena paprika
- 2 češnja češnjaka
- žlica glatkog brašna
- 2 šalice povrtnog temeljca
- šalica sjeckane rajčice - pelate
- sol
- papar
Saft s povrćem priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mrkvu i celer narežite na kolutove, a papriku na trakice.
Na maslinovom ulju dinstajte luk i kada omekša dodajte mrkvu, celer i papriku. Dinstajte oko 5 minuta i dodajte češnjak.
Dinstajte oko minute i dodajte žlicu brašna te temeljac od povrća. Dobro promiješajte i kuhajte dok ne dobijete gusti saft.
Na kraju dodajte rajčicu i promiješajte. Kuhajte sve zajedno oko 15 minuta uz povremeno miješanje. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.