Cezar salata s piletinom
Sastojci:
40 dkg pilećih prsa,
2 kom jaja,
3 dcl ulja,
10 g inćuna,
20 g češnjaka,
20 g senfa,
1 dcl vrhnja za kuhanje,
sok od pola limuna,
50 g slanine,
35 dkg zelene salate,
10 dkg toasta,
30 g sira
Priprema:
UMAK ZA SALATU:
U zdjelu stavite žumanjke, senf, limunov sok i sol. Polako ulijte ulje i sve zajedno dobro izmiješajte. Slane inćune i češnjak izdrobite u pastu i ubacite u umak. Na kraju dodajte par kapi vrhnja.
SALATA
Piletinu izrežite na tanke prutiće, posolite i dodajte limunovog soka. Na zagrijanoj tavi pržite piletinu dok ne poprimi zlatno-žutu boju.
Tost narežite na kockice, slaninu na prutiće.
Prutiće slanine prepržite u tavici, izvadite ih u zdjelicu, a u istu tavicu ubacite tost.
Zelenu salatu iskidajte u zdjelicu, pomiješajte je s umakom, dodajte joj piletinu, slaninu i tost te sve zajedno pospite naribanim sirom.
Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.