Ruske kape ili Šubarice recept je za kremasti kolač s kokosom, koji će vas oduševiti. Priprema ovog deserta je jednostavna, ali je potrebno izdvojiti dva sata vremena kako bi kolač bio spreman za posluživanje.
Ruske kape sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 1 dcl ulja
- 25 dkg brašna
- 20 dkg šećera
- 1 dcl vode
- žlica kakaa
- prašak za pecivo
Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke izmiješajte sa šećerom, polako dodajte vodu i ulje. Sve miksajte te dodajte brašno s praškom za precivo. Napravite jednoličnu smjesu koju dodajte čvrsti snijeg i kakao.
Podijtelite smjesu na dva dijela i pecite oko 15 minuta na 150 stupnjeva.
Ruske kape krema:
- puding od vanilije
- 10 dkg šećera
- 10 dkg kokosovog brašna
- 3,5 dcl mlijeka
- vanilin šećer
- 20 dkg maslaca
Napravite puding od vanilije. Kada se ohladi u njega dodajte margarin.
Ruske kape glazura
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
Napravite glazuru od čokolade za kuhanje i ulja.
Svi elementi za ruske kape su gotovi, krenite sa slaganjem kolača. Izrežite biskvit na kolutiće. Donji dio biskvita premažite kremom, spojite gornji dio i uvaljajte u kokos. Na vrh sa žlicom dodajte malo čokoladne glazure.
Postupak ponavljajte sve dok imate nadjeva i biskvita.
Ruske kape su gotove, poslužite ih rashađene.