Najbolja stvar u vezi ovog recepta za rum kuglice od biskvita je to što se mogu čuvati do 2 mjeseca u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču.
Rum kuglice od biskvita sastojci:
- 60 g maslaca, narezanog na komadiće
- 150 g čokolade, sitno nasjeckane
- 3 jaja
- 40 g smeđeg šećera
- žličica čistog ekstrakta vanilije
- pola žličice soli
- 80 g šalice brašna
- 50 ml plus 2 žlice tamnog ruma
Priprema rum kuglica od biskvita:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje. Stavite na stranu. Otopite maslac i čokoladu u maloj zdjeli otpornoj na toplinu postavljenoj iznad posude s ključalom vodom, povremeno miješajući. Stavite na stranu.
U velikoj posudi umutite jaja, smeđi šećer, vaniliju i sol. Umiješajte čokoladnu smjesu, pa umiješajte brašno. Ulijte tijesto u pripremljen lim za pečenje. Ravnomjerno rasporedite gumenom lopaticom. Pecite oko 10 minuta. Pustite da se potpuno ohladi na rešetki.
Biskvit izlomite na male komadiće i premjestite u zdjelu električne miješalice opremljene nastavkom s lopaticom. Ulijte rum i miješajte dok se mrvice ne počnu spajati u kuglu.
Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer. Prebacite u lim za pečenje i stavite u hladnjak, nepokrivene, dok se ne ohlade, oko 2 sata. Rum kuglice od biskvita poslužite ohlađene ili na sobnoj temperaturi.