Rukola je niskokalorična biljka koja je pogodna za osobe koje paze na svoju prehranu. Sadrži velike količine vitamina A i vitamina C koji povoljno utječu na kožu i pomažu joj da zadrži elastičnost.
Također bogata je mineralnim tvarima kao što su cink, kalciji i željezo. Rukolu možemo na različite načine uključiti u prehranu, ona se može blanširati ili jednostavno konzumirati sirova u raznim salatama. Njezin uzgoj nije kompliciran s obzirom na to da je otporna na mraz, a također joj pogoduju više temperature pa se ona može proizvoditi tijekom cijele godine. Sadnja rukole zahtjeva tlo koje dobro zadržava vlažnost i tlo bi trebalo biti pH neutralno ili lužnato.
Tijekom jako vrućih dana kada je sunce izrazito jako treba biljci pružiti dodatni hlad kako listovi ne bi poprimili loš okus. Prije sadnje rukole zemlju treba pripremiti gnojivima i potrebno ju je obraditi tako da ona bude rahla. Gnojiva koja koristite trebala bi sadržavati veće količine dušika, fosfora i kalija.
Rukola se sadi na dubini od 20 centimetara direktnim ubacivanjem sjemena u zemlju koju ste prethodno pripremili za sadnju. Nakon sadnje rukole važno je održavati prostor na kojem se nalazi rukola. Održavanje posađene rukole podrazumijevanja čišćenje od korova, zalijevanje ili navodnjavanje. Nakon 40-60 dana rukola je spremna za berbu.