Kulinarstvo / Roštilj - sočna i ukusna marinada za pile na ražnju

Image
Foto: Pixabay

Pripremate piletinu na ražnju i želite učiniti piletinu još sočnijom? Namakanje piletine u marinadi je pravi način za to. Donosimo jednostavan recept za ukusnu marinadu za pile na ražnju.

7.4.2023.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Marinada je mješavina začina, ulja, kiselina i drugih sastojaka koja se koristi za poboljšanje okusa i mekoće mesa. Mariniranje piletine u marinadi prije pečenja na ražnju je uobičajena praksa koja pomaže u stvaranju sočnijeg i ukusnijeg pilećeg mesa.

Za pripremu marinade za pile na ražnju trebat će vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 1/4 šalice limunovog soka
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
  • 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žličice svježeg timijana, sitno nasjeckanog

Kada pripremate marinadu za pile na ražnju najprije u zdjeli pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim umočite pileće komade u marinadu i dobro ih premažite. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje 2 sata, idealno preko noći.

Prije pečenja pilećih komada na ražnju, ostavite da se marinada ocijedi i lagano obrišite višak marinade. Pecite pileće komade na visokoj temperaturi, oko 200-220°C, oko 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 30-40 minuta, ovisno o veličini pilećih komada. Svako toliko premažite pile s ostatkom marinade tijekom pečenja za dodatnu aromu i sočnost. Ovaj recept za marinadu za pečeno pile već je gotov. Uživajte u ukusnoj i sočnoj piletini pripremljenoj uz ovu aromatičnu marinadu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo