Predjelo / Rolade od kelja i žitarica

Image

Kelj i žitarice savršeni su spoju roladi. Saznajte kako napraviti rolade od kelja i žitarica.

30.7.2021.
9:22
VOYO logo

Rolade od kelja i žitarica jelo je koje je nešto zahtjevnije za pripremu, možete ga poslužiti kao predjelo. Pripremite jelo koje spaja kelj i žitarice i to sve 'upakirano' u roladu.

Rolade od kelja i žitarica sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 dkg ječma
  • 8 dkg riže
  • 5 dkg zobi
  • glavica ljubičastog luka
  • žličica majčine dušice
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 dkg rajčice
  • glavica mladog kelja
  • 2 dcl povrtnog temeljca
  • 3 dkg koncentrata rajčice
  • žličica čili papričice
  • 10 dkg sira menetalera
  • maslinovo ulje
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • sol

Rolade od kelja i žitarica priprema:

Zob, ječam i rižu stavite namakati oko 5 sati u vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kelj stavite kuhati u slanu vodu oko pet minuta.

Na ulju pržite luk, češnjak i lagano posolite. Nakon dvije minute dodajte koncentrat rajčice, zob, ječam i rižu te pržite još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začinite s čili papričicom i majčinom dušicom. Dolijte malo ulja i rajčicu te kuhajte dok tekućina ne ispari.

Nakon pet minuta ostavite smjesu da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listove kelje stavljajte rashlađenu smjesu, savijte listove prema unutra i posložite u vatrostalnu posudu.

Prelijte ljuhom i vrhnjem za kuhanje. Pospijte sirom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rolade od kelja i žitarica je gotova i možete je poslužiti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo