Predjelo / Blitva na drugačiji način - rolada od blitve

Image

Kako pripremiti blitvu? Jedan od načina kako možete pripremiti blitvu je da napravite roladu od blitve.

30.7.2021.
9:18
VOYO logo

Rolada od blitve priprema se oko sat vremena, priprema je nešto zahtjevnija, ali rezultat je odlično jelo. Blitva se može pripremati na različite načine, a jedan od njih je rolada od blitve. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.

Rolade od blitve sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg blitve
  • 20 dkg svježeg sira
  • jaje
  • svežanj peršina
  • 40 dkg šampinjona
  • glavica luka
  • 50 dkg pelata rajčice
  • 1 dcl kiselog vrhnja
  • 5 dkg sira goude
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Rolade od blitve priprema:

Lsitove blitve blaniširajte kako bi listovi omekšali. Uronite ih na minutu u vruću vodu. Ostatak blitve narežite na trakice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju pirjajte luk, dodajte šampinjone i nakon tri minute blitvu. Pirjate dok blitva ne opusti. Začinite sa soli i paprom.

U drugoj posudi pomiješajte sir i jaje, te dodajte u smjesu od blitve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Listove blitve slažite jedan do drugoga u pravokutnik i nedjenite ih sa sirom, blitvom i šampinjonima. Zarolajte.

Umak od rajčice pomiješajte s peršinom i prelijte preko rolica koje ste staviti u vatrostalnu posudu. Prelijte s vrhnjem i naribanim sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo