Rolada od blitve priprema se oko sat vremena, priprema je nešto zahtjevnija, ali rezultat je odlično jelo. Blitva se može pripremati na različite načine, a jedan od njih je rolada od blitve. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.
Rolade od blitve sastojci:
- 60 dkg blitve
- 20 dkg svježeg sira
- jaje
- svežanj peršina
- 40 dkg šampinjona
- glavica luka
- 50 dkg pelata rajčice
- 1 dcl kiselog vrhnja
- 5 dkg sira goude
- muškatni oraščić
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Rolade od blitve priprema:
Lsitove blitve blaniširajte kako bi listovi omekšali. Uronite ih na minutu u vruću vodu. Ostatak blitve narežite na trakice.
Na maslinovom ulju pirjajte luk, dodajte šampinjone i nakon tri minute blitvu. Pirjate dok blitva ne opusti. Začinite sa soli i paprom.
U drugoj posudi pomiješajte sir i jaje, te dodajte u smjesu od blitve.
Listove blitve slažite jedan do drugoga u pravokutnik i nedjenite ih sa sirom, blitvom i šampinjonima. Zarolajte.
Umak od rajčice pomiješajte s peršinom i prelijte preko rolica koje ste staviti u vatrostalnu posudu. Prelijte s vrhnjem i naribanim sirom.
Pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva.