Predjelo /

Blitva na drugačiji način - rolada od blitve

Image

Kako pripremiti blitvu? Jedan od načina kako možete pripremiti blitvu je da napravite roladu od blitve.

30.7.2021.
9:18
VOYO logo

Rolada od blitve priprema se oko sat vremena, priprema je nešto zahtjevnija, ali rezultat je odlično jelo. Blitva se može pripremati na različite načine, a jedan od njih je rolada od blitve. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.

Rolade od blitve sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg blitve
  • 20 dkg svježeg sira
  • jaje
  • svežanj peršina
  • 40 dkg šampinjona
  • glavica luka
  • 50 dkg pelata rajčice
  • 1 dcl kiselog vrhnja
  • 5 dkg sira goude
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Rolade od blitve priprema:

Lsitove blitve blaniširajte kako bi listovi omekšali. Uronite ih na minutu u vruću vodu. Ostatak blitve narežite na trakice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju pirjajte luk, dodajte šampinjone i nakon tri minute blitvu. Pirjate dok blitva ne opusti. Začinite sa soli i paprom.

U drugoj posudi pomiješajte sir i jaje, te dodajte u smjesu od blitve.

Listove blitve slažite jedan do drugoga u pravokutnik i nedjenite ih sa sirom, blitvom i šampinjonima. Zarolajte.

Umak od rajčice pomiješajte s peršinom i prelijte preko rolica koje ste staviti u vatrostalnu posudu. Prelijte s vrhnjem i naribanim sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo