Pripremite roladu s kremom od lješnjaka u samo nekoliko koraka.
Sastojci potrebni za roladu s kremom od lješnjaka:
- ¼ šalice nasjeckanih lješnjaka
- 1 žlica brašna
- 1, 5 šalice brašna
- 6 velikih žumanjaka
- 1 šalica šećera
- 3 zrele banane
- 6 velikih bjelanjaka
- 2 žlice šećera u prahu
- pola šalice masnog krem sira
- ¼ šalice namaza od lješnjaka i čokolade
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1, 5 šalice šećera u prahu
Rolada s kremom od lješnjaka – priprema:
Zagrijte pećnicu na 180° C kako biste pripremili roladu s kremom od lješnjaka. Stavite lješnjake na lim za pečenje. Pecite na 180° 8 min. Umotajte lješnjake u ručnik i istrljajte kožicu. Stavite lješnjake u blender i obradite. Povećajte temperaturu pećnice na 200°.
Pomiješajte brašno i orahe pjenjačom. Žumanjke miješajte mikserom 4 minute u velikoj zdjeli. Dodajte 1/3 šalice šećera, tucite dok ne postane gusto. Dodajte smjesu brašna. Umiješajte bananu. Bjelanjke istucite mikserom. Postupno dodajte 2/3 šalice šećera, žlicu po žlicu. Lagano umiješajte preostalu smjesu od bjelanjaka.
Rasporedite tijesto u pripremljenu lim za pečenje. Pecite na 200° 12 minuta. Istresite biskvit na kuhinjsku krpu posipanu sa 1 žlicom šećera u prahu. Počevši od dugog kraja, zarolajte biskvit i ručnik zajedno. Potpuno ohladite biskvit za roladu s kremom od lješnjaka.
Pomiješajte krem sir, lješnjak-čokoladni namaz i vaniliju. Umutite mikserom. Postupno dodajte 1,5 šalice šećera u prahu, miksajući dok se ne sjedini.
Pažljivo razmotajte biskvit i uklonite ručnik. Smjesu od sira premažite preko biskvita. Pokrijte i ohladite 2 sata. Pospite 1 žlicom šećera u prahu. Roladu s kremom od lješnjaka narežite i poslužite.