Rolada od mljevenog mesa i jaja jednako je jednostavna za napraviti kao i običnu mesnu roladu. Međutim, ova rolada od mljevenog mesa i jaja je svečanija i elegantnija te čini izvrstan blagdanski ručak.
Sastojci potrebni da se pripremi rolada od mljevenog mesa i jaja su:
- 1 veliko jaje
- 1 žličica morske soli
- ½ žličice crnog papra
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice luka u prahu
- 2 žličice dimljene paprike
- 1 kg nemasnog mljevenog mesa po izboru
- ½ šalice fino mljevenog bademovog brašna
- ½ šalice naribanog parmezana
- 4 tvrdo kuhana jaja
- 2 žlice nezaslađenog kečapa
Da se pripremi rolada od mljevenog mesa i jaja najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 180°C. Tepsiju obložite folijom i foliju premažite te ostavite sa strane. U srednjoj posudi umutite jaje, sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu i dimljenu papriku. Zatim dodajte mljeveno meso, bademovo brašno i parmezan. Lagano miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
Smjesu za roladu od mljevenog mesa i jaja podijelite na dvije polovice. Jednu polovicu oblikujte u pravokutnik i stavite na pripremljeni lim za pečenje. Na vrh stavite tvrdo kuhana jaja, ravnomjerno raspoređena. Stavite drugu polovicu goveđe smjese na jaja. Pritisnite ga tako da prianja uz donji sloj. Prstima spojite rubove dvaju pravokutnika kako biste dobili jednu mesnu štrucu.
Za završiti ovaj recept za roladu od mljevenog mesa i jaja, roladu premažite kečapom za dodatnu aromu. Pecite 50 do 60 minuta, odnosno dok se rolada od mljevenog mesa i jaja ne ispeće. Nakon proteklog vremena, rolada od mljevenog mesa i jaja je gotova i spremna za posluživanje nakon što se ohladi. Dobar tek!