Rolada od jagoda prava je poslastica za ljubitelje voćnih deserata. Pripremite roladu od jagoda u kombinaciji s krem sirom.
Sastojci za roladu od jagoda:
- 6 jaja
- 300 g šećera
- 2 žlice ulja
- 2 žličice praška za pecivo
- pola žličice soli
- 2 žličice vanilije
- 200 g brašna
- 40 g šećera u prahu
- 225 g krem sira
- 1 žlica vanilije
- 300 g jagoda
Kako se priprema rolada od jagoda:
Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli umutite jaja do blijedožute boje, oko 2 minute. Dodajte 150 grama šećera i ponovno miješajte dok se ne sjedine. Pomiješajte ulje, prašak za pecivo, sol i vaniliju. Dodajte brašno, i miješajte dok se ne sjedine.
Smjesu izlijte na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite 10-15 minuta, ili dok ne bude pečeno.
Položite kuhinjsku krpu na stol i pospite šećerom u prahu. Kada je biskvit gotov, preokrenite ga na krpu i podignite krpu kako biste biskvit zarolali u roladu od jagoda. Krpa će se umotati u roladu. Ostavite roladu u hladnjaku 30 minuta.
U zdjeli pomiješajte krem sir, preostali šećer i vaniliju. Stavite na stranu. Stavite roladu na pult i odmotajte. Smjesu od kreme od sira u ravnomjernom sloju premažite preko torte i na vrh stavite narezane jagode.
Čvrsto zarolajte roladu od jagoda, ovaj put samo koristeći ručnik kao vodilicu. Posipajte roladu sa šećerom u prahu.