Recept i priprema /

Rolada od jagoda osvježavajući voćni desert

Image
Foto: Pixabay

Rolada od jagoda osvježavajući je voćni desert. Kako se priprema rolada od jagoda?

27.3.2022.
13:48
Pixabay
VOYO logo

Rolada od jagoda prava je poslastica za ljubitelje voćnih deserata. Pripremite roladu od jagoda u kombinaciji s krem sirom.

Sastojci za roladu od jagoda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jaja
  • 300 g šećera
  • 2 žlice ulja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 2 žličice vanilije
  • 200 g brašna
  • 40 g šećera u prahu
  • 225 g krem ​​sira
  • 1 žlica vanilije
  • 300 g jagoda

Kako se priprema rolada od jagoda:

Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli umutite jaja do blijedožute boje, oko 2 minute. Dodajte 150 grama šećera i ponovno miješajte dok se ne sjedine. Pomiješajte ulje, prašak za pecivo, sol i vaniliju. Dodajte brašno, i miješajte dok se ne sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu izlijte na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite 10-15 minuta, ili dok ne bude pečeno.

Položite kuhinjsku krpu na stol i pospite šećerom u prahu. Kada je biskvit gotov, preokrenite ga na krpu i podignite krpu kako biste biskvit zarolali u roladu od jagoda. Krpa će se umotati u roladu. Ostavite roladu u hladnjaku 30 minuta.

U zdjeli pomiješajte krem ​​sir, preostali šećer i vaniliju. Stavite na stranu. Stavite roladu na pult i odmotajte. Smjesu od kreme od sira u ravnomjernom sloju premažite preko torte i na vrh stavite narezane jagode.

Čvrsto zarolajte roladu od jagoda, ovaj put samo koristeći ručnik kao vodilicu. Posipajte roladu sa šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo