Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa recept je za pripremu ramsteka na nešto drugačiji način. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, ali priprema traje našto više od tri sata.
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa idealno je glavno jelo za svečane prigode.
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa sastojci:
1.5 kg ramsteka
3 žlcie senfa
10 dkg rukole
2 dcl balzamičnog octa
žličica usšene majčine dušice
2 žlice kapare
4 dcl crnog vina
10 dkg meda od bagrema
2 češnja češnjaka
grančica ružmarina
pola žličice đumbira
sol
papar
maslinovo ulje
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa priprema:
Ramstek pripremite za pečenje tako da skinte kosti, žilice i kožu.
U posudu stavite senf, sol, papar i majčinu dušicu. Ulijte malo maslinovog ulja i promiješajte sve sastojke.
Ramstek posolite i premažite napravljenom marinadom od senfa. Stavite u prozirnu foliju i na tri sata u hladnjak.
Pecite ga na maslinovom ulju. Zapecite ga sa svih strana i premjestite u vatrostalnu posudu.
Pecite još ooko 70 minuta na 150 stupnjeva u pećnici.
Napravite umako od balzamičnog octa i crnog vina, dodajte grančicu ružmarina, med, đumbir i češnjak. Kuhajte dok ne zavri, kuhajte oko 50 mintua. Procijedite i umak je gotov.
Meso kada je pečeno izvadite ga i ohladite.
Na tanjure stavite rukolu, prelijte preko nje balzamični umak i meso narezano na kriške i kapare. Pokapajte s maslinovim uljem i paprom.
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa je gotovo jelo i spremno za posluživanje.
403 Forbidden