Rižoto sa svinjetinom i povrćem je ukusno jelo koje je odličan izbor za obiteljski ručak. Isprobajte ovaj ukusni recept za rižoto sa svinjetinom i povrćem.
Rižoto sa svinjetinom i povrćem sastojci:
- 1 kg smrznute tikve
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 l povrtnog temeljca
- 20 dkg mljevenog svinjskog mesa
- 30g svježe kadulje
- 2 žličice sjemena komorača
- 1 žličica sušenih papričica
- glavica luka
- 50 dkg riže
- 5 dkg parmezana
Rižoto sa svinjetinom i povrćem priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Smrznutu tikvicu raširite u ravnomjernom sloju na pladanj za pečenje, pokapajte je sa žlicom ulja, začinite crnim paprom i pecite 45 minuta.
U međuvremenu lagano zagrijte temeljac u velikoj tavi na laganoj vatri. Listove kadulje stavite u veliku tavu na srednje jakoj vatri s jednom žlicom ulja. Dinsajte oko minute te izvadite na kuhinjski papir da se ocijedi.
Dodajte još jednu žlicu ulja, zatim dodajte svinjsko mljeveno meso zajedno sa sjemenkama komorača i čilijem. Kuhajte oko 5 minuta. Dodajte luk u tavu, smanjite vatru na srednje jaku i dinstajte 10 minuta.
Umiješajte rižu i kuhajte 2 minute, zatim dodajte punu žlicu temeljca i pričekajte da se potpuno upije prije dodavanja druge, neprestano miješajući i dodavajući žlice temeljca dok se riža ne skuha oko 20 minuta. Umiješajte veći dio kuhane tikve, drvenom žlicom izgnječite dio, sitno naribajte veći dio parmezana, dodajte posljednju punu žlicu temeljca, zatim pokrijte poklopcem i pustite da se rižoto opusti 2 minute.
Rižoto sa svinjetinom i povrćem poslužite uz salatu prema želji.