Recept i priprema /

Rižoto sa šparogama i pancetom glavno jele za sve prigode

Image

Rižoto sa šparogama i pancetom je jedno od jednostavnijih jela za pripremu. Saznajte kako se pravi rižoto sa šparogama i pancetom još danas.

19.3.2022.
10:15
VOYO logo

Šparoge i riža uvijek idu zajedno, a kada uz to dolazi hrskava panceta onda dobijete sjajno jelo. Kako se radi rižoto sa šparogama i pancetom?

Što je sve potrebno za rižoto sa šparogama i pancetom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 ljutike
  • 500 g zelenih šparoga
  • 400 ml juhe od povrća/temeljca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 100 g riže
  • 100 ml bijelog vina
  • 60 g pancete (narezane)
  • vrhnje za kuhanje
  • peršin
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić (svježe naribani)

Kako se priprema rižoto sa šparogama i pancetom:

Za početak pripreme rižota sa šparogama i pancetom narežite ljutike na kockice. Šparogama ogulite donju trećinu i odrežite im krajeve. Narežite šparoge na tanke, dijagonalne ploške, a vrhove uzdužno prepolovite. Zakuhajte 400 ml povrtnog temeljca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirjajte ljutiku na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja u loncu. Dodajte 100 g riže za rižoto sa šparogama i pancetom i kuhajte na pari dok ne postane prozirna. U to naspite 100 ml bijelog vina i ostavite da gotovo potpuno prokuha. Ulijte toliko vruće juhe da samo prekrije rižu. Kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta. Postupno ulijevajte ostatak juhe uz povremeno miješanje. Nakon 15 minuta u rižu umiješajte šparoge i kuhajte.

Na 1 žlici vrućeg ulja u tavi popržite 60 g pancete, ocijedite na kuhinjskom papiru. Otrgnite listove sa 6 stabljika peršina, nasjeckajte i umiješajte u rižoto s 3 žlice vrhnja za kuhanje. Začinite soli, paprom i ribanim muškatnim oraščićem.

Poslužite rižoto sa šparogama i pancetom tako da ga pospete ostatkom peršina i slanine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo