Rižoto s rajčicom i pečenom paprikom jedan je od načina kako možete pripremiti rižoto. Za pripremu ovog rižota važno je odabrati pravilnu rižu za rižoto. Priprema je jednostavna, a rižoto je za nešto više od pola sata gotova.
Rižoto s rajčicom i pečenom paprikom sastojci:
- 30 dkg rajčice
- glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 30 dkg riže
- 50 dcl povrtnog temeljca
- 1 dcl bijelog vina
- 3 peperoncina
- 20 dkg pečene paprile
- maslinovo ulje
- 2 žlice sjeckanog peršina
- sol
Rižoto s rajčicom i pečenom paprikom priprema:
Na maslinovom ulju pržit eluk i papriku, posolite te promiješajte. Pržite oko 3 minute i dodajte rižu. Neka riža upije dio masnoće i nakon toga dodajte češnjak i bijelo vino.
Pirjajte oko dvije minute i ulijte malo povrtne juhe. Stalno miješajte i podlijevajte s juhom kada riža upije juhu.
Nakon nekoliko minuta dodajte peperoncine, rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još nekolikom minuta uz stalno miješanje i podijelvanje s juhom.
Na kraju doajte peršini maslinovo ulje. Promiješajte sve i rižoto s rajčicom i pečenom paprikom je gotov i spreman topli za posluživane. Rižoto s rajčicom i pečenom paprikom poslužite kao glavno jelo.