Morski plodovi /

Rižoto s morskim kozicama i jagodama

Image

Kako spojiti morske kozice i jagode? Idealna kombinacija morskih kozica i jagoda je u rižotu.

26.7.2021.
15:05
VOYO logo

Rižoto s morskim kozicama i jagodama jelo je koje morate probati, vrlo je ukusno i spaja morske plodove i voće. Ovo jelo idealno je za tople ljetne dane.

Rižoto s morskim kozicama i jagodama gotovo je za manje od sat vremena, a priprema je jednostavna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rižoto s morskim kozicama i jagodama sastojci:

  • 30 dkg riže
  • 30 dkg repova morskih kozicama
  • 1 dcl bijelog vina
  • 20 dkg jagoda
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 5 dkg korijena đumbira
  • glavica luka
  • povrtni dodatak jelima
  • papar
  • 6 dkg maslaca

Rižoto s morskim kozicama i jagodama priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite temeljac od vode, četvrtine luka, đumbira koji ste narezali na trakice i začinite s dodatkom jelima. Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri.

Paralelno stavite jagode sa slatkim vrhnjem u blender ili sjekač, te napravite pire.

U drugu posudu stavite maslac i rižu te te kada riža upije masnoću dodajte povrtni temeljac. Nakon 10 minuta dodajte repove morskih kozica i kuhajte dok ne postane "al dente". Dodajte maslac i začinite paprom, te promiješajte i ulijte pire od jagoda i vrhnja. Promiješajte i umiješajte jagode narezane na kocke i maknite s vatre.

Rižoto s morskim kozicama i jagodama je gotov te spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo