Rižoto s morskim kozicama i jagodama jelo je koje morate probati, vrlo je ukusno i spaja morske plodove i voće. Ovo jelo idealno je za tople ljetne dane.
Rižoto s morskim kozicama i jagodama gotovo je za manje od sat vremena, a priprema je jednostavna.
Rižoto s morskim kozicama i jagodama sastojci:
- 30 dkg riže
- 30 dkg repova morskih kozicama
- 1 dcl bijelog vina
- 20 dkg jagoda
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 5 dkg korijena đumbira
- glavica luka
- povrtni dodatak jelima
- papar
- 6 dkg maslaca
Rižoto s morskim kozicama i jagodama priprema:
Napravite temeljac od vode, četvrtine luka, đumbira koji ste narezali na trakice i začinite s dodatkom jelima. Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri.
Paralelno stavite jagode sa slatkim vrhnjem u blender ili sjekač, te napravite pire.
U drugu posudu stavite maslac i rižu te te kada riža upije masnoću dodajte povrtni temeljac. Nakon 10 minuta dodajte repove morskih kozica i kuhajte dok ne postane "al dente". Dodajte maslac i začinite paprom, te promiješajte i ulijte pire od jagoda i vrhnja. Promiješajte i umiješajte jagode narezane na kocke i maknite s vatre.
Rižoto s morskim kozicama i jagodama je gotov te spreman za posluživanje.