Rižoto s divljim šparogama jelo je koje je gotovo za manje od sat vremena, jelo je bez mesa i idealno je kao glavno jelo ili čak predjelo.
Šparoge se mogu pripremiti na različite načine, a jedan od njih je kao rižoto.
Za pripremu rižota s divljnim šparogama potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 80 dkg šparoga
- 35 dkg riže
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- mileram
- sol
- papar
Rižoto s divljim šparogama priprema:
Na maslinovom ulju pržite češnjak i dodajte rižu. Pržite dok riža ne upije masnoću.
U rižu dolijevajte temeljac i uz stalno miješanje kuhajte dok se riža ne skuha. Kada je riža na pola skuhana dodajte šparoge i začinite prema želji.
Na kraju u rižu umiješajte malo milerama i maslinvoog ulja. Rižoto s divljim šparogama je spreman za posluživanje.