Rižoto od liganja s vinom možda zvuči čudno, ali krajnji rezultat će vas oduševiti. Kako se priprema rižoto od liganja?
Ovo su sastojci za rižoto od liganja:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 mali svježi čili, sitno narezan
- 600 g lignji, očišćenih, narezanih na kolutiće
- 60 ml suhog bijelog vina
- 250 ml pasirane rajčice
- 750 ml pilećeg temeljca
- 1 glavica luka, sitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 250 g riže
Rižoto od liganja se priprema na sljedeći način:
Kako biste pripremili rižoto od liganja zagrijte pola ulja u velikoj tavi na visokoj temperaturi. Na tavi pržite čili oko minutu. Dodajte lignje i kuhajte 2 minute, dok ne postanu neprozirne. Dodajte vino i zakuhajte. Umiješajte pasiranu rajčicu i začinite po ukusu. Stavite na stranu.
Zatim stavite temeljac i 3 šalice vode da prokuha u loncu. Zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Na tavi pržite luk i češnjak 3 minute, dok ne omekšaju, ali ne dobiju boju. Umiješajte rižu i
kuhajte 1-2 minute.
Za nastavak pripreme rižota od liganja postepeno dodajte prokuhani temeljac u rižu, miješajući dok se tekućina ne upije. Kuhajte 25 minuta, dok riža ne omekša. Promiješajte smjesu od lignji i kuhajte još 5 minuta. Začinite kako vama odgovara. Rižoto od liganja pospite peršinom pri posluživanju.