Rižoto od kozica i graška jelo je koje je gotovo za svega 40-ak minuta. Napravite rižoto od kozica i graška, poslužite uz salatu prema želji i uživajte u slasnim zalogajima.
Sastojci za rižoto od kozica i graška:
- 600 ml pilećeg temeljca
- 10 g maslaca
- ½ luka, sitno nasjeckanog
- 150 g riže
- 15 dkg kozica
- 100 g smrznutog graška
- korica i sok od 1 limuna
- šaka lista peršina, nasjeckanog
Rižoto od kozica i graška priprema:
Zagrijte temeljac u loncu. U međuvremenu, otopite maslac u velikoj tavi i lagano pržite luk 8-10 minuta, dok ne omekša, ali ne dobije boju.
Umiješajte rižu da se sva zrna prekriju i pojačajte vatru na srednju. Žlicom dodajte punu žlicu temeljca u rižu i miješajte dok se ne upije. Ponovite, dodajući kutljaču po kutlaču. Sa zadnjom kutlačom dodajte kozice i grašak, pa kuhajte 5-7 minuta, dok se kozice ne zagriju i riža ne omekša. Promiješajte limunov sok i malo korice kroz rižu, zajedno s malo peršina.
Za posluživanje, rižoto od kozica i graška pospite preostalom koricom i peršinom.