Rižoto od dagnji odlično je glavno jelo za sve prigode. Pripremite rižoto od dagnji i uživajte u morskim plodovima. Donosimo recept za pripremu rižota od dagnji.
Sastoji za rižoto od dagnji:
- 450 dkg dagnji
- 100ml bijelog vina
- 150ml hladne vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- nasjeckani luk
- 300g riže
- češnja češnjaka
- sol
- papar
- 25g maslaca
- začini prema želji
Priprema rižota od dagnji:
U tavu za pečenje ulijte 100ml bijelog vina i 150ml hladne vode. Stavite na laganu vatru i pričekajte dok ne zaključa.
Dodaje 1kg dagnji, kuhajte 4 do 5 minuta. Povremeno protresite tavicu kako bi se dagnje otvorile. Ocijedite dagnje i sačuvajte tekućinu u kojoj su se kuhale.
Odbacite dagnje koje se nisu otvorile tijekom kuhanja. Ugrijte ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte kopar i luk i kuhajte 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rižu, začine prema želji i prelijte uljem. Dodajte češnjak i sve dobro izmiješajte. Uzmite tekućinu koju ste sačuvali od prijašnjeg kuhanja i dolijte vode. Kuhajte 30 minuta.
Začinite sa soli i paprom te uklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi i servirajte toplo.