Recept i priprema /

Rižoto od dagnji ukusno glavno jelo od morskih plodova

Image
Foto: Pixabay

Ljubitelji morskih plodova sigurno znaju kako su dagnje ukusne. Donosimo ukusan recept za rižoto od dagnji.

20.3.2022.
10:40
Pixabay
VOYO logo

Rižoto od dagnji odlično je glavno jelo za sve prigode. Pripremite rižoto od dagnji i uživajte u morskim plodovima. Donosimo recept za pripremu rižota od dagnji.

Sastoji za rižoto od dagnji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 dkg dagnji
  • 100ml bijelog vina
  • 150ml hladne vode
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • nasjeckani luk
  • 300g riže
  • češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 25g maslaca
  • začini prema želji

Priprema rižota od dagnji:

U tavu za pečenje ulijte 100ml bijelog vina i 150ml hladne vode. Stavite na laganu vatru i pričekajte dok ne zaključa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje 1kg dagnji, kuhajte 4 do 5 minuta. Povremeno protresite tavicu kako bi se dagnje otvorile. Ocijedite dagnje i sačuvajte tekućinu u kojoj su se kuhale.

Odbacite dagnje koje se nisu otvorile tijekom kuhanja. Ugrijte ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte kopar i luk i kuhajte 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rižu, začine prema želji i prelijte uljem. Dodajte češnjak i sve dobro izmiješajte. Uzmite tekućinu koju ste sačuvali od prijašnjeg kuhanja i dolijte vode. Kuhajte 30 minuta.

Začinite sa soli i paprom te uklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi i servirajte toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo