Recept za pripremu ribljih burgera su različiti i kombiniraju različite sastojke. Donosimo vam recept za riblji burger u kombinaciji s majonezom i kaparima. Prilagodite recept za riblji burger vlastitom ukus.
Sastojci potrebni za pripremu ribljeg burgera:
- 1/2 šalice (75 g) običnog brašna
- 2 jaja, lagano umućena
- 75 g krušnih mrvica
- sok od jednog limuna
- 2 1/2 žlice kopra, sitno nasjeckanog
- 4 fileta bijele ribe
- 160 g majoneze
- žlica kapara
- ulje
- 4 mekana peciva kruha, prepolovljena, tostirana
Postupak pripreme ribljeg burgera:
Stavite brašno i jaje u odvojenim zdjelicama. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice, koricu limuna i 2 žlice kopra.
Svaki komad ribe lagano premažite brašnom. Umočite u jaje, a zatim u smjesu od krušnih mrvica da se ravnomjerno premaže. Stavite na tanjur. Stavite u hladnjak na 10 minuta.
U međuvremenu pomiješajte majonezu, kapare, preostali kopar i 2 žličice limunovog soka u srednjoj posudi.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pecite ribu 2-3 minute sa svake strane ili dok ne porumeni. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
I na kraju složite riblji burger s prilozi prema želji.