Osim što je izuzetno ukusna, riblja juha sadrži mnoge vrijedne hranjive tvari kao što su omega-3 masne kiseline, vitamini i minerali. Ovdje se nalazi recept za savršenu riblju juhu.
Za pripremu riblje juhe potrebno je:
- 500 g ribe
- poput oslića
- 2 velika luka
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 2 češnja češnjaka
- 1 list lovora
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1 limun
- 1/2 šalice bijelog vina
- 1 l vode
Ribu očistite, otkoštite i narežite na manje komade. U velikoj posudi na ulju prepržite nasjeckani luk, mrkvu i celer dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i lovorov list, te pržite još nekoliko minuta. Dodajte ribu, sol, papar i bijelo vino te pržite dok alkohol ne ispari.
Dodajte vodu i pustite da sve zakuha. Smanjite vatru i pustite da se kuha 30-40 minuta. Zatim procijedite juhu kroz sitno sito. Dodajte sok od limuna, sol i papar po ukusu. Servirajte vruće i uživajte u ukusnoj ribljoj juhi.