Za ovaj recept za riblju juhu od orade koriste se samo glave, iako možete staviti i filet orade. Kako se radi riblja juha od orade?
Sastojci koji su potrebni za riblju juhu od orade su:
- 5 glava orade
- 2 žlice crvene paprike
- 1 glavica luka
- sol, papar
- peršin
- 1 rajčica, oguljena
- 1 zelena paprika
- 2-3 žlice suncokretovog ulja
Upute za pripremu riblje juhe od orade:
Stavite oko litre vode da prokuha i ubacite riblje glave. Smanjite vatru na nisko-srednju i kuhajte 10-15 minuta. Kad riblje meso omekša, izvadite glave i ostavite da se ohlade. Zadržite riblji temeljac za kasnije.
Stavite ulje u veliki lonac. Dodajte sitno narezani luk i zelenu papriku narezanu na kocke i pirjajte 10 minuta uz povremeno miješanje. Umiješajte papriku i pirjajte minutu-dvije.
Sada kroz fino cjedilo ulijte riblji temeljac, dodajte rajčicu narezanu na kockice, kuhano riblje meso ulijte još vode i zakuhajte. Začinite solju i paprom. Smanjite vatru i kuhajte 30 minuta.
Na kraju ubacite sitno nasjeckani peršin i poslužite uz kruh.