Recept i priprema / Riblja juha od orade predjelo za sve prigode

Image
Foto: Pixabay

Recepti za pripremu orade su brojni. Jeste li probali riblju juhu od orade?

14.3.2022.
15:04
Pixabay
VOYO logo

Za ovaj recept za riblju juhu od orade koriste se samo glave, iako možete staviti i filet orade. Kako se radi riblja juha od orade?

Sastojci koji su potrebni za riblju juhu od orade su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 glava orade
  • 2 žlice crvene paprike
  • 1 glavica luka
  • sol, papar
  • peršin
  • 1 rajčica, oguljena
  • 1 zelena paprika
  • 2-3 žlice suncokretovog ulja

Upute za pripremu riblje juhe od orade:

Stavite oko litre vode da prokuha i ubacite riblje glave. Smanjite vatru na nisko-srednju i kuhajte 10-15 minuta. Kad riblje meso omekša, izvadite glave i ostavite da se ohlade. Zadržite riblji temeljac za kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite ulje u veliki lonac. Dodajte sitno narezani luk i zelenu papriku narezanu na kocke i pirjajte 10 minuta uz povremeno miješanje. Umiješajte papriku i pirjajte minutu-dvije.

Sada kroz fino cjedilo ulijte riblji temeljac, dodajte rajčicu narezanu na kockice, kuhano riblje meso ulijte još vode i zakuhajte. Začinite solju i paprom. Smanjite vatru i kuhajte 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju ubacite sitno nasjeckani peršin i poslužite uz kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo