Riblji specijaliteti /

Riba pečena u soli - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Riba pečena u soli sve češće se priprema zbog svoje jednostavno, a idealnosti okusa. Donosimo vam kako se priprema riba pečena u soli.

20.1.2022.
9:44
Pixabay
VOYO logo

Riba pečena u soli ukusno je jelo koje možete pripremiti za običan ručak i/ili večeru ili za nešto svečanije pripreme. Isto tako, riba pečena u soli ima malo kalorija, jednostavna je za pripremu, kako sastojcima, tako i vremenski.

Da bi se riba pečena u soli našla na vašem stolu, od sastojaka vam je potrebno:

  • 1 komad bijele ribe
  • 2 kg krupne morske soli
  • ružmarin
  • 2 bjelanjka
  • 300 ml vode

Riba pečena u soli priprema se na sljedeći način:

Odvojite bjelanjke, istucite ih, dodajte im vodu i krupnu morsku sol. Sve dobro izmiješajte i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim očistite iznutra, ali ljuske ne morate ukloniti. Razlog tome jest što će se one i tako primiti za sol te na taj način odvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenu smjesu izlijte u lim za pečenje i napravite barem 4cm debljine na koju ćete posložiti ribu. Kada stavite ribu, sve zajedno stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i otprilike 40 minuta.

Nakon što je riba pečena u soli gotova, prije posluživanja odvojite ju od soli, odstranite kožu i poslužite ju u filetima ili cijelu. Preporučamo da ju poslužite uz kuhano povrće začinjeno maslinovim uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo