Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Riblji specijaliteti /

Riba pečena u soli - recept i priprema

Riba pečena u soli sve češće se priprema zbog svoje jednostavno, a idealnosti okusa. Donosimo vam kako se priprema riba pečena u soli.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Riba pečena u soli ukusno je jelo koje možete pripremiti za običan ručak i/ili večeru ili za nešto svečanije pripreme. Isto tako, riba pečena u soli ima malo kalorija, jednostavna je za pripremu, kako sastojcima, tako i vremenski.

Da bi se riba pečena u soli našla na vašem stolu, od sastojaka vam je potrebno:

1 komad bijele ribe

2 kg krupne morske soli

ružmarin

2 bjelanjka

300 ml vode

Riba pečena u soli priprema se na sljedeći način:

Odvojite bjelanjke, istucite ih, dodajte im vodu i krupnu morsku sol. Sve dobro izmiješajte i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim očistite iznutra, ali ljuske ne morate ukloniti. Razlog tome jest što će se one i tako primiti za sol te na taj način odvojiti.

Pripremljenu smjesu izlijte u lim za pečenje i napravite barem 4cm debljine na koju ćete posložiti ribu. Kada stavite ribu, sve zajedno stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i otprilike 40 minuta.

Nakon što je riba pečena u soli gotova, prije posluživanja odvojite ju od soli, odstranite kožu i poslužite ju u filetima ili cijelu. Preporučamo da ju poslužite uz kuhano povrće začinjeno maslinovim uljem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike