Riblji specijaliteti /

Riba pečena u soli - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Riba pečena u soli sve češće se priprema zbog svoje jednostavno, a idealnosti okusa. Donosimo vam kako se priprema riba pečena u soli.

20.1.2022.
9:44
Pixabay
VOYO logo

Riba pečena u soli ukusno je jelo koje možete pripremiti za običan ručak i/ili večeru ili za nešto svečanije pripreme. Isto tako, riba pečena u soli ima malo kalorija, jednostavna je za pripremu, kako sastojcima, tako i vremenski.

Da bi se riba pečena u soli našla na vašem stolu, od sastojaka vam je potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 komad bijele ribe
  • 2 kg krupne morske soli
  • ružmarin
  • 2 bjelanjka
  • 300 ml vode

Riba pečena u soli priprema se na sljedeći način:

Odvojite bjelanjke, istucite ih, dodajte im vodu i krupnu morsku sol. Sve dobro izmiješajte i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim očistite iznutra, ali ljuske ne morate ukloniti. Razlog tome jest što će se one i tako primiti za sol te na taj način odvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenu smjesu izlijte u lim za pečenje i napravite barem 4cm debljine na koju ćete posložiti ribu. Kada stavite ribu, sve zajedno stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i otprilike 40 minuta.

Nakon što je riba pečena u soli gotova, prije posluživanja odvojite ju od soli, odstranite kožu i poslužite ju u filetima ili cijelu. Preporučamo da ju poslužite uz kuhano povrće začinjeno maslinovim uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo