Domaća tjestenina najbolja je tjestenina. Kako napraviti rezance za juhu? Za pripremu rezanaca za juhu najbolje je koristiti domaća jaja.
Sastojci potrebni za pripremu rezanaca za juhu:
- 2 šalice brašna
- 1/2 žličice soli
- 3 velika jaja
- 1 žlica hladne vode
- 1 žlica ulja
Priprema rezanaca za juhu:
Stavite dvije šalice brašna i sol na dasku za pecivo ili u duboku zdjelu. Napravite udubljenje u sredini brašna. Za pripremu rezanaca dodajte jaja i vodu. Postupno miješajte rukama ili drvenom kuhačom dok se dobro ne sjedini.
Skupite tijesto u kuglu i mijesite na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko, oko deset minuta. Po potrebi dodajte preostalo brašno da se tijesto ne lijepi za površinu ili ruke. Podijelite tijesto na trećine. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte svaki dio u pravokutnik tankog papira. Gornji dio tijesta pospite brašnom da se ne lijepi tijekom valjanja. Obrežite rubove i pobrašnite obje strane tijesta.
Rolajte tijesto kako bi dobili što kvalitetnije rezance za juhu. Oštrim nožem izrežite tijesto na sitne trake. Razmotajte rezance i ostavite ih da se osuše na papirnatim ručnicima prije kuhanja.
Za kuhanje rezanaca za juhu stavite posoljenu vodu do vrenja. U vodu dodajte jednu žlicu ulja. Stavite rezance u vodu i kuhajte dok ne omekšaju, oko sedam minuta.