Lignje na tavi sa špinatom, crvenom paprikom i slanutkom jelo je koje će vas oduševiti. Pripremite ovo jednostavno i ukusno glavno jelo za ručak.
Sastojci za pripremu lignji:
- 800 g konzerve slanutka
- 200 ml pilećeg temeljca
- 5 žlica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 150 g mladog špinata
- 300 g pečene crvene paprike iz tegle
- 4 manje pripremljene lignje
- Brašno za posipanje
- Sok od pola limuna
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema lignji:
Ocijedite i isperite slanutak, pa stavite u veliku tavu s temeljcem. Pirjajte 2-3 minute, zatim ocijedite i prelijte u zdjelu za posluživanje. Slijedi ostatak ovog recepta za lignje.
U međuvremenu u tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Češnjak narežite na tanke ploške, pa pržite 30 sekundi na srednje jakoj vatri. Dodajte špinat u tavu da uvene uz povremeno miješanje. Prebacite u zdjelu sa slanutkom. Paprike narežite i dodajte u zdjelu. Očistite posudu.
Lignje narežite na kolutiće i lagano pospite začinjenim brašnom. Zagrijte preostale 4 žlice maslinovog ulja u tavi na jakoj vatri. Pržite lignje 2-3 minute uz jednom okretanje dok ne porumene. U međuvremenu, umutite limunov sok u maloj posudi s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, začinite, zatim dodajte slanutku i promiješajte da se sjedini. Poslužite preliveno kolutićima lignji. Ovo je svršen recept za lignje koji možete pripremiti za svakakve prigode.