Kuharica /

Recept za ukusan i osvježavajući tart od jabuka

Image
Foto: Pixabay

Tart od jabuka ukusan je i osvježavajući desert od jabuka. Donosimo provjereni recept za ukusan tart od jabuka.

28.11.2022.
11:22
Pixabay
VOYO logo

Francuzi vole jednostavnost, stoga ni ovaj francuski tart od jabuke nije previše zahtjevan, pogledajte recept i uvjerite se sami.

Sastojci za recept za tart od jabuka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 125 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 jaje, tučeno
  • 1 ¾ kg jabuka
  • 50 g šećera i 1 žlica
  • 1 žlica konjaka ili rakije - po želji
  • 25 g maslaca, otopljenog
  • 3 žlice džema od marelica
  • šećer u prahu, za posluživanje - po želji

Recept za tart od jabuka:

Utrljajte maslac u brašno, šećer i stavite prstohvat soli. Dodajte jaje i miksajte, a zatim oblikujte. Pokrijte i ohladite najmanje 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200C s ventilatorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu kovanice i upotrijebite ga za oblaganje kalupa. Pecite 20 min. Nazubljenim nožem odrežite tijesto koje visi. Ostavite sa strane da se ohladi. Stavite 4 jabuke u plitku tavu s 2 žlice vode i kuhajte na laganoj vatri 25-30 min. Probajte smjesu i po potrebi zasladite s još šećera. Jabuke očistite i narežite na kriške. Rasporedite po dnu posude za tart, zatim posložite kriške jabuke u krugove. Premažite jabuke maslacem, zatim pospite šećerom i pecite još 20-25 minuta.

Pomiješajte džem s 1 žlicom vruće. Kad se tart od jabuka ispeče, obilato ga premažite pekmezom, pa ostavite da se malo ohladi. Poslužite tart od jabuka toplog ili hladnog, po želji pospite šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo