Kuharica / Recept za ukusan domaći gulaš sa svinjetinom

Image
Foto: Pixabay

Kremasti gulaš sa svinjetinom, lukom, paprikom, gljivama i ostalim povrćem izvrstan je za obiteljski ručak. Svinjski gulaš možete poslužiti sa bilo kojom tjesteninom po želji ili nekim drugim prilogom.

1.4.2023.
11:29
Pixabay
VOYO logo

Dobar izbor svinjetine za ovaj gulaš sa svinjetinom je but ili file. Lopatici ili potrbušini će duže trebati da se skuha.

Sastojci potrebni za pripremu gulaša sa svinjetinom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g svinjetine
  • 4 žlice brašna
  • 2 žlice mljevene paprike
  • 1 žličica soli
  • 1 luk, nasjeckani
  • 1 paprika, nasjeckana
  • 150 g šampinjona, nasjeckanih
  • šalica temeljca
  • crni papar
  • ulje

Upute za pripremu gulaša sa svinjetinom:

Svinjetinu narežite na komade veličine zalogaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte brašno, papriku, sol i papar. Premažite svinjetinu smjesom od brašna.

Zagrijte 2 žlice suncokretovog ulja u velikoj tavi i pržite svinjetinu u porcijama dok ne porumeni. Nemojte pretrpati posudu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite svinjetinu iz tave i ostavite sa strane.

Na još 2 žlice ulja popržite nasjeckani luk, papriku i gljive dok luk ne postane proziran, a paprika ne počne omekšavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetinu vratite u tavu i dodajte pileći ili povrtni temeljac i prokuhajte.

Promiješajte i ostavite da se umak zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite vatru i poklopljeno ostavite da krčka 10 do 15 minuta dok se meso ne skuha. (Vrijeme će ovisiti o veličini komada svinjetine – većim kockama će trebati više vremena.)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo