Dobar izbor svinjetine za ovaj gulaš sa svinjetinom je but ili file. Lopatici ili potrbušini će duže trebati da se skuha.
Sastojci potrebni za pripremu gulaša sa svinjetinom su:
- 450 g svinjetine
- 4 žlice brašna
- 2 žlice mljevene paprike
- 1 žličica soli
- 1 luk, nasjeckani
- 1 paprika, nasjeckana
- 150 g šampinjona, nasjeckanih
- šalica temeljca
- crni papar
- ulje
Upute za pripremu gulaša sa svinjetinom:
Svinjetinu narežite na komade veličine zalogaja.
Pomiješajte brašno, papriku, sol i papar. Premažite svinjetinu smjesom od brašna.
Zagrijte 2 žlice suncokretovog ulja u velikoj tavi i pržite svinjetinu u porcijama dok ne porumeni. Nemojte pretrpati posudu
Izvadite svinjetinu iz tave i ostavite sa strane.
Na još 2 žlice ulja popržite nasjeckani luk, papriku i gljive dok luk ne postane proziran, a paprika ne počne omekšavati.
Svinjetinu vratite u tavu i dodajte pileći ili povrtni temeljac i prokuhajte.
Promiješajte i ostavite da se umak zgusne.
Smanjite vatru i poklopljeno ostavite da krčka 10 do 15 minuta dok se meso ne skuha. (Vrijeme će ovisiti o veličini komada svinjetine – većim kockama će trebati više vremena.)