Ova čokoladna mousse torta s narančom ima dva sloja. Potopljen biskvit preliven čokoladnim mousseom, a na vrhu su kriške naranče namočene u med. Ova čokoladna mousse torta s narančom također je bez glutena.
Sastojci za čokoladnu mousse tortu s narančom su:
- 300 g tamne čokolada
- 200 g maslaca
- 9 jaja
- 175 g šećera
- 2 žličice instant kave u prahu
- 1 naranča, narezana na ploške
- 4 žlice meda
Kada pripremate čokoladnu mousse tortu s narančom najprije naranču narežite i namočite u med u posudi i držite u hladnjaku. Namastite i obložite tepsiju za pečenje i zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj zdjeli otopite čokoladu i maslac i pomiješajte dok ne postane glatko. 6 žumanjaka pjenasto izmiješajte i zajedno s kavom u prahu umiješajte u čokoladnu smjesu. Ostavite sa strane i ostavite da se ohladi nekoliko minuta dok radite ostalo. U čistoj zdjeli umutite 6 bjelanjaka dok ne postanu mekani. Zatim dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrste vrhove. Stavite četvrtinu ove mješavine u čokoladnu smjesu i preklopite da se sjedini. Dodajte ostatak mješavine u 3 dijela. Izlijte u pripremljeni kalup i pecite 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Dok se biskvit hladi, napravite mousse.
Otopite čokoladu u velikoj zdjeli. Umutite žumanjke dok se ne sjedine i ostavite sa strane da se ohlade dok umutite bjelanjke. U čistoj zdjeli umutite 3 bjelanjka dok ne postanu čvrsti snijeg. Čistom žlicom ili kutlačom izdubite trećinu bjelanjaka i velikom metalnom žlicom umiješajte bjelanjke u čokoladnu smjesu. Dodajte sljedeću 1/3 bjelanjaka pa ostatak pazeći da ne dodate tekući bjelanjak na dno. Žlicom stavljajte kremu u udubinu torte i zagladite te ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata. Na vrh čokoladne mousse torte s narančom stavite kriške naranče namočene u med i svježu kremu. Čokoladna mousse torta s narančom je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!