Recepti za pripremu paprike su brojni. Paprika se može pripremiti kao glavno jelo, ali i kao salata. Jeste li probali pečenu papriku na salatu? Donosimo recept za pečenu papriku na salatu koja je odličan prilog uz glavno jelo.
Sastojci za pripremu pečene paprike na salatu:
- 2 žute paprike
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- crveni luk, tanko narezan
- 6 žlica maslinovog ulja
- 3 žlice octa
- začini prema želji (ružmarin, origano, peršin, bosiljak)
- češanj češnjaka, mljevenog
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice papra
- ½ žličice papra
- ¼ žličice soli
- šalica rajčica, prepolovljena
- 20 dkg mozzarella sira
- 5 listova svježeg bosiljka
Upute za pripremu pečene paprike na salatu:
Pecite paprike oko 5 minuta. Okrenite paprike. Pecite i rotirajte dok sve strane ne postanu mjehuri i ne pocrne. Paprike odmah stavite u veliku zdjelu; poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta.
Ogulite i bacite kožu. Uklonite stabljike i sjemenke. Narežite paprike na tanke trakice; stavite u veliku zdjelu. Dodajte luk. Luk je obavezan dodatak kod recepta za pečene paprike na salatu.
U posudi umutite ulje, ocat, začinsko bilje, češnjak, češnjak u prahu, papar i sol; prelijte mješavinom paprika i stavite da se premaže. Pokrijte i stavite u hladnjak do 4 sata.
Prije posluživanja ostavite paprike da se zagrije na sobnoj temperaturi. Stavite na tanjur za posluživanje; na vrh stavite rajčice, sir i listiće bosiljka.
Recept za pečene paprike na salatu je gotov, uživajte.